- Štítky blogu
- starostlivost o plet
- japonska kozmetika
- jbeauty
- kozmetika
- plet
- serum
- krem
- zima
- pokozka
- starnutie pokozky
- japonska kuchyna
- starostlivost o ruky
- slnko
- masáž tváre
- starostlivosť o pleť
- uva
- japonská kozmetika
- uvb
- pokožka
- krem na ruky
- AHA kyseliny
- peeling
- exfoliácia
- zdravaplet
- kyselina hyaluronova
- makanai
- japonská krása
- vyzivenie
- japonska krasa
- yuzu
- japonskakozmetika
- unikatny koncept
- pletove serum
- cistenie pleti
- cistenie
- docistenie pleti
- zazrak z japonska
- aknoznaplet
- japonsky citrus
- starostlivost o pokozku v zime
- suroviny
- japonske potraviny
- hydratacia
- suchapokozka
- mastnaplet
- pletovakozmetika
Potrebujete poradiť?

Ako to, že Japonské ženy nestarnú?
1. JEDLO
Ak sa vyberiete do krajiny vychádzajúceho slnka, už pri prvom obede si môžete všimnúť že ryža a zelenina sú základom stravovania všetkých obyvateľov Japonska. Okrem toho ich kuchyňa zahŕňa ryby, morské plody, strukoviny a ovocie. Ryby (červené) a morské plody sú bohaté na omega-3 mastné kyseliny, ktoré majú pozitívny vplyv na stav pokožky a celkové zdravie.
Ak sa vyberiete do krajiny vychádzajúceho slnka, už pri prvom obede si môžete všimnúť že ryža a zelenina sú základom stravovania všetkých obyvateľov Japonska.
Okrem toho ich kuchyňa zahŕňa ryby, morské plody, strukoviny a ovocie. Ryby (červené) a morské plody sú bohaté na omega-3 mastné kyseliny, ktoré majú pozitívny vplyv na stav pokožky a celkové zdravie.
Vláknina, ktorý je súčasťou ovocia a zeleniny, vyčistí tráviaci trakt, vďaka nej sa vylučujú zvyšky nestrávenej potravy, škodlivých toxínov a nečistôt. Strukoviny, tak v nich je zas obrovské množstvo vitamínov a minerálnych látok, fosforu, kyseliny listovej, jódu, medi, zinku, atď. Jód, napríklad, posilňuje vlasové korienky a zinok zlepšuje stav kože, vysušuje pupienky, eliminuje začervenanie a lúpanie.
Japonci, popri iných ázijských kuchyniach preferujú čo najautentickejšiu chuť jedla a tú dosiahnete jedine tak že ho čo najmenej tepelne upravíte a použijete čo najmenej korenín. Tento spôsob okrem chuti zachová aj maximum výživných látok v jedle. Okrem toho sa namiesto soli používajú ľahké zálievky na báze sóji a rastlinných olejov.
2. POKOŽKA A SLNKO
Väčšina žien sa nevie cez leto nabažiť slnka a opálenej pokožky. Naopak ženy v Japonsku sa snažia za každú cenu slnku vyhnúť. Slnečník počas letného dňa je verným spoločníkom každej Japonky a to nielen na dedinách, ale aj v centrách miest.
Žiadna žena v Japonsku nikdy nepôjde do solária a navyše nebude chodiť bez spoľahlivej ochrany pred ultrafialovými lúčmi. Krémy s ochranným faktorom SPF sú v každej kozmetickej taške - japonské ženy ich používajú aj pri zamračenom a daždivom počasí.
Je známe, že negatívne účinky slnka sú ultrafialové žiarenie typu A, ktoré ničí kolagén a elastín.
3. STAROSTLIVOSŤ O POKOŽKU
Pre Japonky je starostlivosť o pleť určitým rituálom: podľa japonskej filozofie, telo je schránkou na dočasné použitie, takže je potrebné s ňou zaobchádzať opatrne ako je to len možné.
Značnú pozornosť japonské ženy venujú čisteniu. Pomocou gélu odstránia povrchové nečistoty a make-up, potom použijú penu, (kombinácia čistiaceho oleja a vody), ktorá hlboko, ale jemne čistí pokožku. Dočistenie prevádzajú tonikom.
Nasleduje sérum a na koniec nasleduje krém alebo gél. Takýto prostriedok chráni pokožku a udržuje vlhkosť v ňom. Japonské ženy obľubujú pleťové masky, ktoré sa nanášajú cez noc a vyživujú kožu s užitočnými látkami počas 10-12 hodín.
4. KOZMETIKA
Japonci dávajú prednosť prostriedkom len s prírodnými zložkami. Naviac Japonskí výrobcovia kozmetiky šikovne kombinujú prírodné zložky s najnovšími vedeckými poznatkami.
V takýchto prostriedkoch existuje len veľmi málo konzervačných látok. Je založená na tradíciách a maximálne využíva prírodné bohatstvo ekosystému Japonských ostrovov.
5. DOPLNKY STRAVY
Asi 90% obyvateľov Japonska prijíma obrovské množstvo rôznych suplementov.
Aj v tých najmenších potravinových obchodoch majú pre ne zriadené zvláštne regále pretože sú veľmi obľúbené.
Všetky prechádzajú prísnou bezpečnostnou kontrolou pri vstupe na trh. Výrobca testuje svoje prísady po dobu minimálne 10 rokov.