Novinky a akcie e-mailom
Chcete od nás dostávať novinky priamo na váš e-mail?

Ochrana osobných údajov

Úvod Bezpečný nákup Ochrana osobných údajov

Ochrana osobných údajov našich zákazníkov je pre nás samozrejmosťou!

Spoločnosť Sakura cosmetics, s.r.o., Kremnická 4, 960 01 Zvolen, zapísaná na Okresnom súde Banská Bystrica, odd. Sro, vl. 35423/S, IČO: 52 021 394, (ďalej len spoločnosť), ktorá je prevádzkovateľom internetového obchodu www.sakuracosmetics.sk, vyhlasuje, že všetky osobné údaje sú považované za prísne dôverné a je s nimi nakladané v súlade s platnými zákonnými ustanoveniami v oblasti ochrany osobných údajov.

 

Bezpečie vašich osobných údajov je pre nás prioritou. Osobným údajom a ich ochrane venujeme preto náležitú pozornosť. V tomto dokumente vás chceme informovať aké osobné údaje zhromažďuje a akým spôsobom ich používame.

I. Osobné údaje a ich spracovanie

Kategórie osobných údajov

Spoločnosť eviduje osobné údaje najmä v týchto prípadoch:

 

Nakupovanie na našom eshope:

  • meno a priezvisko, e-mailovú adresu, fakturačnú adresu, poštovú adresu, telefónne číslo, bankové spojenie
  • demografické údaje, pohlavie, dátum narodenia, krajina
  • údaje vzniknuté na základe trvania zmluvy – nakúpené produkty, zákaznícky segment, objem poskytnutých služieb

Registrácia na odber noviniek:

  • e-mailová adresa

Iné údaje, ktoré spoločnosť spracováva:

  • komunikáciu medzi spoločnosťou a zákazníkom
  • logy obsahujú adresu IP, údaje prehliadača (rozlíšenie, verzia, operačný systém), jazyk
  • záznamy o správaní na internetových stránkach spravovaných spoločnosťou

Účely spracovania osobných údajov

Spracovanie údajov vykonávame z titulu poskytovania a zlepšenia našich služieb. Aby sme vám mohli prinášať stále kvalitnejšie služby, spracovávame vaše osobné údaje a to: pracovanie objednávky tovaru alebo služieb, objednaných či už prostredníctvom nášho eshopu alebo zákazníckej linky. Zákonným dôvodom je tu nevyhnutnosť pre splnenie kúpnej zmluvy.

 

Upozornenie na dostupnosť tovaru v prípade ak si u nás požiadate o stráženie dostupnosti určitého tovaru.

 

Zákaznícka podpora na zaistenie servisu a odstránenie prípadných problémov pri plnení kúpnej zmluvy. 

 

Komunikácia s vami, ktorá je nevyhnutná napríklad pri riešení vášho stavu objednávky, pri reklamácii, resp. iných oblastí, ktoré je potrebné riešiť vo vzťahu k vám a vašim požiadavkám pri kúpe tovaru.

 

Neustále zlepšujeme naše služby. Údaje používame na neustále zlepšovanie našich služieb a systémov vrátane pridávania nových funkcií a zároveň s cieľom robiť informované rozhodnutia za použitia súhrnných analýz. Aby sme zaistili dostatočnú ochranu vašim právam a záujmom, používame na účely zlepšovania osobné údaje v anonymizovanej podobe.

 

Údaje spracovávame aj z oprávneného záujmu, ktorý spočíva v zaistení ochrany a bezpečnosti našich systémov a našich zákazníkov, na zisťovanie a prevenciu podvodov, riešenie sporov a presadzovanie našich dohôd na základe oprávneného záujmu.

 

Zasielanie marketingových či obchodných oznámení týkajúcich sa našich produktov a služieb, pričom tieto obchodné oznámenia môžete vždy odmietnuť prostredníctvom odkazu pre odhlásenie, ktorý nájdete v každom e-maile.

 

V prípade, že odoberanie obchodných oznámení odhlásite, nebudeme naďalej vaše elektronické kontakty na tieto účely využívať. Začneme ich opäť využívať, pokiaľ ich zaregistrujete alebo si ich výslovne vyžiadate.

 

Marketingové ponuky, ktoré od nás odoberáte môžu byť vytvorené na základe informácií, ktoré o vás v priebehu času získali, či už pri vašej registrácii, nákupe či správaní sa na našom eshope, ktoré zbierame prostredníctvom súborou cookies.

 

Pokiaľ nie ste naším zákazníkom, spracovávame na základe vášho súhlasu.

 

Máte právo kedykoľvek bezplatne vzniesť námietku proti týmto spracovaniam. Kontaktné údaje sú uvedené na konci tohto dokumentu.

 

Spracovávanie cookies z internetového obchodu spoločnosti

V prípade, že máte vo svojom webovom prehliadači povolené cookies, spracovávame záznamy správania z cookies umiestnených na našich internetových stránkach, a to na účely zaistenia lepšej prevádzky internetových stránok Sakura cosmetics a na účely internetovej reklamy spoločnosti. Viac informácií nájdete v ďalej časti tohto dokumentu.

 

Odovzdanie osobných údajov tretím stranám

 

Vaše osobné údaje budú odovzdané tretím osobám či inak sprostredkované iba vtedy, ak je to nevyhnutné v rámci plnenia kúpnej zmluvy, na základe oprávneného záujmu alebo pokiaľ ste s tým vopred vyslovili súhlas.

 

- spracovateľom na základe plnenia kúpnej zmluvy
- spoločnostiam vydávajúcim kreditné karty, poskytovateľom platobných služieb s cieľom spracovania platieb a bankám na základe vašej objednávky, plnenia kúpnej zmluvy

- prepravcom s cieľom dodania vami objednaných produktov alebo služieb a riešenia reklamácií vrátane odstúpenia od zmluvy

- ďalším poskytovateľom služieb, tretím stranám zapojených do spracovania dát

- tretím stranám, napr. právnym alebo finančným zástupcom, súdom za účelom spracovania daňových dokladov, vymáhanie pohľadávok alebo ďalších dôvodov vyplývajúcich z plnenia našich zákonných povinností

- verejným orgánom (napr. polícia)

- tretím stranám vykonávajúcim prieskumy medzi zákazníkmi

 

Pokiaľ tretie osoby použijú údaje v rámci ich oprávneného záujmu, nenesie za tieto spracovania správca zodpovednosť. Tieto spracovania sa riadia zásadami spracovania osobných údajov príslušných spoločností a osôb.

 

B Registrácia - zákaznícke konto a nákup bez registrácie

V rámci procesu objednávania máte možnosť sa registrovať do nášho systému, čím získate priamy prístup k svojim údajom vrátane ich editácie a môžete takto nahliadať do svojich údajov o dokončených aj nedokončených objednávkach a upravovať vaše osobné údaje.


Pokiaľ si neprajete založiť pre uskutočnenie nákupu zákaznícke konto, môžete v našom e-shope takisto nakúpiť bez registrácie, t. j. ako nečlen.

C Zabezpečenie osobných údajov a obdobie uchovávania

Zabezpečenie osobných údajov


Vaše osobné údaje sa k nám prenášajú v zakódovanej podobe. Používame kódovací systém SSL (secure socket layer). Zabezpečujeme naše webové stránky a ostatné systémy pomocou technických a organizačných opatrení proti strate a zničeniu vašich údajov, proti prístupu neoprávnených osôb k vašim údajom, ich pozmeňovaniu či rozširovaniu.


U našich spracovateľov vyžadujeme preukázanie súladu ich systémov s nariadením GDPR.


Prístup do vášho zákazníckeho konta je možný iba po zadaní vášho prihlasovacieho mena a hesla. V tejto súvislosti by sme vás chceli upozorniť, že je nevyhnutné, aby ste vaše prístupové údaje neoznamovali tretím osobám a po ukončení vašej činnosti v zákazníckom konte vždy zavreli okno svojho webového prehliadača, najmä vtedy, ak používate počítač spolu s inými používateľmi. Sakura cosmetics nepreberá zodpovednosť za zneužitie použitých hesiel, ibaže ak by túto situáciu spôsobila naša spoločnosť.

D Obdobie spracovania

Osobné údaje v našej spoločnosti spracovávame a uchovávame

 

- v čase nevyhnutnom na zaistenie všetkých práv a povinností vyplývajúcich z kúpnej zmluvy, t. j. počas objednávky a záručnej lehoty
- 1 rok od skončenia záručnej lehoty z dôvodu riešenia potenciálnych sporov
v čase, počas ktorého je Sakura cosmetics povinná ako správca uchovávať podľa všeobecne záväzných právnych predpisov. Napríklad účtovné doklady sú v súlade so zákonom archivované 10 rokov od ich vystavenia.
- súhlas pre upozornenie na dostupnosť tovaru zostáva v platnosti do odoslania informácie o dostupnosti, najdlhšie však počas 1 roka alebo do jeho odvolania.
- súhlas s marketingovými ponukami je platný 4 roky alebo do odvolania
- recenzia 6 rokov
- komunikácia 2 roky
- súťaže 2 rok

 

V ostatných prípadoch vyplýva obdobie spracovania z účelu spracovania alebo je dané právnymi predpismi v oblasti ochrany osobných údajov.

E Práva subjektov údajov

Pokiaľ spracovávame vaše osobné údaje, môžete kedykoľvek požadovať bezplatnú informáciu o spracovávaní svojich osobných údajov.

 

V prípade, že sa domnievate, že spracovanie osobných údajov robíme v rozpore s ochranou vašich osobných údajov a zákonnými podmienkami ochrany osobných údajov, môžete požiadať o vysvetlenie, prípadne požadovať, aby sme odstránili takto vzniknutý stav, najmä môžete požadovať urobenie opravy, doplnenie, likvidáciu osobných údajov alebo blokáciu osobných údajov.

 

Pre uplatnenie svojich práv kontaktujte poverenca pre ochranu osobných údajov na e-mailovej adrese info@sakuracosmetics.sk. Obrátiť sa môžete aj na Úrad na ochranu osobných údajov.

 

Svoj súhlas so spracovaním osobných údajov môžete kedykoľvek odvolať. Pokiaľ odvoláte súhlas so spracovaním osobných údajov, budú vaše osobné údaje vymazané alebo anonymizované; to sa však netýka tých osobných údajov, ktoré naša spoločnosť potrebuje na splnenie zákonných povinností (napr. vybavenie už podanej objednávky), či na ochranu svojich oprávnených záujmov. K likvidácii osobných údajov dôjde takisto v prípade, že osobné údaje nebudú potrebné pre stanovený účel alebo ak bude uloženie vašich údajov neprípustné z iných zákonom stanovených dôvodov.

F  Webové stránky

Súbory cookies

Naše stránky používajú tzv. cookies, aby naša ponuka bola pre vás relevantná, zaujímavá a používateľsky príjemná. Cookies sú malé textové súbory, ktoré sú uložené vo vašom počítači, smartfóne či inom zariadení a ktoré sa používajú vo vašom prehliadači. Viac informácií o súboroch cookies môžete nájsť tu. Súbory cookies využívame napr. na:

  • správnu funkčnosť košíka tak, aby ste čo najjednoduchšie dokončili svoju objednávku
  • zapamätanie vašich prihlasovacích údajov, takže ich nemusíte opakovane zadávať
  • čo najlepšie prispôsobenie našich stránok vašim požiadavkám vďaka sledovaniu návštevnosti, vášho pohybu po stránkach a využitých funkciách
  • zistenie informácií o prezeraní reklám, aby sme vám nezobrazovali reklamu na tovar, o ktorý nemáte záujem

Niektoré súbory cookie môžu zhromažďovať informácie, ktoré sú následne využité tretími stranami a ktoré napr. priamo podporujú naše reklamné aktivity (tzv. „cookie tretích strán“). Napríklad informácie o kupovaných produktoch na našich stránkach môžu byť zobrazené reklamnou agentúrou v rámci zobrazenia a prispôsobenia internetových reklamných bannerov na vami zobrazovaných webových stránkach. Podľa týchto údajov vás však nemožno identifikovať. 

Využitie súborov cookies

Súbory cookie používané na našich stránkach možno rozdeliť na dva základné typy. Krátkodobé, tzv. „session cookie“, sú zmazané ihneď, len čo ukončíte návštevu našich stránok. Dlhodobé, tzv. „persistent cookie“, zostávajú uložené vo vašom zariadení omnoho dlhšie alebo kým ich ručne neodstránite (čas ponechania súborov cookie vo vašom zariadení závisí od nastavenia samotnej cookie a nastavenia vášho prehliadača).

 

Cookie možno tiež rozdeliť podľa ich funkčnosti na:

  • analytické, ktoré nám pomáhajú zvýšiť používateľské pohodlie nášho webu tým, že pochopíme, ako ho používatelia používajú
  • konverzné, ktoré nám umožňujú analyzovať výkon rôznych predajných kanálov
  • trackingové (sledovacie), ktoré v kombinácii s konverznými pomáhajú analyzovať výkon rôznych predajných kanálov
  • remarketingové, ktoré používame na personalizáciu obsahu reklám a ich správne zacielenie
  • esenciálne, ktoré sú dôležité pre základnú funkčnosť webu

Odmietnutie súborov cookies

Nastavenie použitia súborov cookies je súčasťou vášho internetového prehliadača. Väčšina prehliadačov súbory cookies vo východiskovom nastavení automaticky prijíma. Súbory cookies možno pomocou vášho webového prehliadača odmietnuť alebo obmedziť ich na vami vybrané typy.

 

Informácie o prehliadačoch a o spôsobe nastavenia predvolieb pre súbory cookie môžete nájsť na nasledujúcich webových stránkach alebo v ďalšej dokumentácii internetových prehliadačov

Ďalšie informácie o správe súborov cookies môžete nájsť v nápovede prehliadača alebo prostredníctvom webových stránok, ako napríklad www.allaboutcookies.org.

Odkazy

Naše webové stránky obsahujú odkazy na iné webové stránky, ktoré sú praktické a obsahujú informácie. Upozorňujeme, že tieto stránky môžu byť vlastnené a prevádzkované ďalšími spoločnosťami a organizáciami a majú iné zásady zabezpečenia a ochrany osobných údajov. Naša spoločnosť nemá žiadnu kontrolu a nenesie žiadnu zodpovednosť za akékoľvek informácie, materiál, produkty alebo služby nachádzajúce sa na týchto webových stránkach alebo prístupné prostredníctvom nich.

 

Google analytics

 

Na monitorovanie svojich webových stránok spoločnosť používa analytický nástroj Google Analytics, ktorý pripravuje dátový reťazec a sleduje, ako návštevníci používajú stránky na internete.  Keď si niekto prehliada stránku, systém vygeneruje cookie, aby zaznamenal informácie súvisiace s návštevou (navštívené stránky, čas strávený na našich stránkach, prehliadanie údajov, odchod zo stránky atď.), ale tieto údaje nesmú byť prepojené na osobu návštevníka. Tento nástroj je nástrojom na zlepšenie ergonomického dizajnu webovej stránky, na vytváranie užívateľsky prijateľnej webovej stránky a na zvýšenie online zážitku návštevníkov.


Služba Google Analytics spoločnosti poskytuje anonymné štatistické informácie. Spracúva IP adresy a informácie zo súborov „cookie“ použitých na našich webových stránkach, takže vieme, koľko našich stránok bolo zobrazených, počet používateľov, aké prehliadače používajú (môžeme tak naše zdroje zamerať správnym smerom k maximálnej kompatibilite s väčšinou našich používateľov) a v niektorých prípadoch aj z akej krajiny, mesta alebo regiónu prichádzajú. Niektoré IP adresy a informácie zo súborov „cookie“ získané týmto poskytovateľom sú ním spracované mimo Európskeho hospodárskeho priestoru. Potvrdzujeme, že spĺňajú požiadavky EÚ na ochranu osobných údajov.

 

Ak ste sa rozhodli odmietnuť súbory „cookie“ služby Google Analytics, kliknite na tento odkaz:

Google Analytics: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout  


Facebook

 

Našu spoločnosť môžete kontaktovať aj prostredníctvom Facebooku - https://www.facebook.com/sakurakozmetika/. Účelom spravovania údajov je zdieľanie obsahu webových stránok a prezentácií našej spoločnosti. Používateľ sa môže prostredníctvom facebookovej stránky dozvedieť o novinkách, aktuálnych špeciálnych ponukách a tiež si prezrieť fotky rôznych produktov, marketingových akcií, či fotky z inej činnosti vykonávanej našou spoločnosťou.  Kliknutím na “like” resp. "Páči sa mi" na facebookovej stránke @sakurakozmetika súhlasíte, aby spoločnosť zavesila na nástenku na facebooku svoje novinky a ponuky. Prevádzkovateľ na svojej facebookovej stránke tiež publikuje fotky/videá z rôznych udalostí. Prevádzkovateľ publikuje tieto údaje fyzických osôb jedine v prípade, že bol predtým získaný ich písomný súhlas.

 

Ďalšie informácie o spravovaní údajov z facebookovej stránky nájdete v príručke a pravidlách pre ochranu osobných údajov na: http://www.facebook.com/about/privacy/your-info-on-other

 

Instagram

 

Za účelom prezentácie má spoločnosť aj svoj profil na sociálnej sieti Instagram - https://www.instagram.com/sakura_cosmetics_slovakia/, kde prezentuje najmä fotogalérie produktov, marketingových akcií a iných činností spojených s predmetom podnikania spoločnosti. Kliknutím na “sledovať” súhlasíte so zobrazovaním fotografii uverejnených našou spoločnosťou.


G Kontaktné informácie

V prípade akýchkoľvek otázok, komentárov a žiadostí, čo sa týka týchto Zásad o ochrane osobných údajov, nás neváhajte kontaktovať na adrese či zákazníckej linke uvedenej nižšie alebo prostredníctvom emailovej adresy.

 

Zodpovedná osoba: info@sakuracosmetics.sk

 

Kontakt

Sakura cosmetics, s.r.o.

Kremnická 4,

960 01 Zvolen

Slovensko

 

Telefonický kontakt: +421 910 796 655 

 

H Účinnosť

Tieto Zásady ochrany osobných údajov platia od 14.11. 2018.

Copyright 2018 - 2019 © sakuracosmetics.sk